O’Art Etiler Galeri Altı Üstü sergisi!
Görünür olanın insanın temel ihtiyaçları ile ilişkisini irdelerken, neyin görünür olduğuna dair bir analiz yapan Altı Üstü sergisi, 7 sanatçının katılımıyla O’Art Etiler Galeri’de!
‘Altı Üstü’ sergisi görünür olanın insanın temel ihtiyaçları ile ilişkisini irdelerken, neyin görünür olduğuna dair bir analiz yapıyor. Tepki uyandıran bir görüntü olarak çevre kirliliği, görünür kılındığı her mecrada görüşü şoka uğratacak kadar etkilidir. Buna rağmen insan, bilhassa sonuçları orta - uzun vadeli etkiye sahip olan ekolojik problemler gibi her daim şahitlik etmediği büyük meseleleri görmezden gelmeye meyillidir. Güvencesizlik, belirsizlik, gelecek kaygısıyla mücadele eden birey, dünyayı kuşatan ekolojik krizin farkında değildir. İnsanın büyük problemleri içgüdüsel ve zihinsel reddinin sebebi de budur. Bu durum problemlerin görünürlüğünün göreceliğine ve toplumsal farkındalığa hatta en derinde görünen ve görünür kılınanın algısına dair bir sorunun altını çizer.
Bu sorunları seçkisinin odağına alan ‘Altı Üstü’ sergisi, 7 sanatçının katılımıyla 24 Ekim-13 Aralık 2019 tarihleri arasında O’Art Etiler Galeri’de izlenebilir.
Alper Bıçaklıoğlu
1982 Sakarya doğumlu sanatçı İzmir'de yaşamakta ve çalışmaktadır. Bıçaklıoğlu üretiminde sokak ve sokak sanatı, grafitti gibi sokak alt kültürlerinden beslenmektedir. Gerçeklik kavramlarını sorguladığı minyatür eserlerinde hazır hiçbir malzeme kullanmamaktadır.
Çevre kirliğimi ve plastik tüketimine karşı bir söylemle ürettiğim bu iş 83 milyar ton atığın küçük bir kısmıdır.
Atilla Galip Pınar
1978 Ankara doğumlu sanatçı İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Sanatçı yapıtlarında, varoluş karşısındaki çaresizliğin, yalnızlığın ve tutsaklığın farkına varan bireyin tedirgin ruh halini; figür, renk ve form seçimlerinin titizlikle yapıldığı, detaylı ve yüksek enerjili kompozisyonlarla yansıtır.
Pınar’ın üretim anlayışının çizgisinde olan yapıtı, önceki dönemlerinde olduğu gibi varoluş üzerine yoğunlaşan düşünce akışının bir yansımasıdır. Farklı görsel dillerin harmanlandığı yapıtta, geometrik temelli yoğun bir renk kurgusu göze çarpmaktadır.
Aylin Zaptçıoğlu
1985 Hamburg doğumlu sanatçı İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. 2007'de Bologna Güzel Sanatlar Akademisi'nde aldığı eğitimin adından, 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü'nden mezun oldu.
Yapıt ilk bakışta her şeyin yolunda olduğu izlenimi verse de odaklanıp kompozisyonun içine girildiğinde sistemin yok olduğu ve insanların kendi derdine düşüp kaos yaratmak yerine bu başlangıcı coşkuyla kutladığı farkedilir; bu seferki seremoniler hayvanları avlamak için değil, kurtarmak için... İnsanlar onları kendi ortamlarına geri götürebilmek için seferber olmuşlardır. Hayvanat bahçesi tamamen boşaltılana kadar da durmayacaklar. Bu dünyada kurallar geçmişten ders alabilen ve günün koşullarına adapte olabilenler tarafından yeniden yazılmaktadır.
Tarık Töre
1985 İzmir doğumlu sanatçı İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Töre, hızlı görsel veri akışına maruz kalırken zamanın ruhunu anlamaya çalışan bir kuşağa aittir. Eserleri, grubu Palmiyeler'in müziğiyle aynı atmosferi paylaşmaktadır; "İstanbul'a özgü kaosun kasvetinden etkilenen şarkı sözleri ve eğlenceli bir psch - surf - pop atmosferi".
Bahadır Yıldız
1976 doğumlu sanatçı İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Yıldız, üretiminde doğa ve sanayi zıtlığı içinde devam eden, akıntı ve erimeyle ilgileniyor. İki karşıt alanın içinden çıkan imgeleri ve şeyleri: heykel, resim, yerleştirme olarak gösteriyor.
2003 yılında Akdeniz Üniversitesi Heykel Bölümünden mezun oldu.
Bora Aşık
1990 İstanbul doğumlu Bora Aşık, İstanbul’da yaşamakta ve çalışmaktadır. Görsel sanatların yanı sıra edebiyatla da ilgilenen sanatçı, başka canlıların dünyayı nasıl gördüklerini anlayabilmenin yollarını arar. Çizimlerinde kullandığı canlı-cansız her nesne ile empati kurmaya çalışır. Kendi ‘sürreal gerçekliğini’ yaratırken biçimlerden ziyade hisler ile ilgilenir.
‘Bir zamanlar penguen olduğumuzu çocuklarıma nasıl söylerim. Vücudumuz bu haldeyken bana inanmalarını nasıl beklerim. Sudaki yansımamızdan bile kaçar olduk. Hepsi sizin yüzünüzden.’
Tan Taşpolatoğlu
Tan Taşpolatoğlu eserlerinde farklı yerler ve zamanlardaki bireylerin varoluşuna, yaşadığı topluma ve doğaya yabancılaşma sürecini ele alır. Multidisipliner yaklaşımı ile yığıldıkça belirsizleşen anların anlamların yüklü olduğu parsel parsel genişleyen çok zamanlı katmanlar üretir.
Tan Taşpolatoğlu (1977), Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü'nden 2000 yılında mezun oldu. Çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.
Kampanya Başlangıç Tarihi: 24 Ekim 2019 Perşembe
Kampanya Bitiş Tarihi: 13 Aralık 2019 Cuma
Kampanya Katılan Firma(lar): Odeabank
Web Adresi: https://www.odeabank.com.tr/
Kampanya Türü: Konser / Sergi
Etiketler:
Yorumlar